Sosyetenin ünlü ismi Brat Pitt hastalığından mustarip

Sabah’tan Ömer Karahan’ın haberine göre sosyetik güzel Etel Baler’in ilginç bir hastalığı var.

Karahan, Baler’in hastalığını, kendisini tanımayınca öğrendi. Etel Baler meğer ‘Prosopagnosia’ hastasıymış.

Baler, yaşadığı bu rahatsızlığı “Hastalığım ‘Prosopagnosia’, yüz körlüğü adıyla anılıyor. Bazen görüp de selam vermedim diye üzülenler oluyor. Ama şunu bilsinler ki gerçekten yüzlerini tanıyamadığım için selam vermemişimdir. Umarım artık durumumu bilen dostlarım bana anlayış gösterir” diye anlattı.

Hastalık ilk olarak 58 yaşındaki Oscarlı aktör Brad Pitt’ten duyuldu. Kendisi Esquire dergisine verdiği röportajda aynı sorunla mücadele ettiğini söyleyip “Pek çok kişi benden nefret ediyor, çünkü onlara saygısızlık ettiğimi düşünüyor” diye konuşmuştu.

BRAD PİTT DE MUSTARİP

Karahan yazısında şu ifadelere yer verdi:

“Pitt, röportajında rahatsızlığıyla ilgili biraz araştırma yaptığını söylemiş ve 2017’de yapılan bir çalışmada, ideal kilonun altında doğan yoksul aile çocuklarının yetişkinlik döneminde yüz körlüğü yaşayabildiğinin ve düşük kilonun beyin gelişimini, özellikle de beynin görsel bilgi ile ilgili bölgelerini etkilediğinin bulunduğunu belirtmişti. Prosopagnozi, Yunanca ‘yüz’ anlamına geliyor. Hastalık insanın kendi yüzü dahil olmak üzere eşinin, arkadaşının insanların yüzlerini bile ayırt etmekte zorlandığı bir bilişsel bozukluk. Şayet Etel Baler, davet ve etkinliklerde size selam vermezse, sakın küsüp kırılmayın, benim gibi siz de yanına gidin.”

patronlardunyasi.com

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir